Zoete aardappelsoep met truffelswirl en kervel
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Roer de kerrie en komijn erdoor.
- Voeg de bouillontabletten met 1 liter water toe. Breng aan de kook. Kook de aardappelblokjes in 10 minuten zachtjes gaar.
- Roer de truffeltapenade in 2 slagen door de crème fraîche zodat een gemarmerd effect ontstaat.
- Pureer de soep van het vuur met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 kommen of diepe borden.
- Schep de truffelcrème op de soep en bestrooi met de kervel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 415 kcal
- 29 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen